RozenRozen

Rozen waren tot een paar jaar geleden niet in mijn tuin te vinden.
Ik was daar wat terughoudend in omdat ik altijd dacht dat ze veel luis hebben, sterroet en meeldauw.
Toen ik andere tuinen ging bezoeken zag ik wél veel rozen en hoe mooi ze waren en die geur.... heerlijk.
Ik ben begonnen met een Sneeuwwitje, een mooie witte gevulde roos. Die heb ik inmiddels een plek in de halfschaduw gegeven en hij doet het fantastisch samen met een Clematis 'Star of India.'
Daarna heb ik de Guirlande d'amour gekocht. Het eerste jaar was het nog niet veel maar nu bedekt hij 5 a 6 meter muur en schutting. 's Morgens als je de tuin inkomt ruik je de heerlijke geur en gonst het van de bijen.
De volgorde van aanschaf ben ik kwijt maar heb inmiddels al heel veel rozen zoals; Leonardo da Vinci, Rhapsody in Blue, Bouquet Parfait, Dainty Bess, M. Giscard d'estaing, New Dawn, P. Himalaya Musk, Queen Elizabeth, Mary Rose, Zephirine Drouhin, Sweet Haze en als laatste een witte roos met enkele bloemen waarvan ik de naam niet meer weet. De knoppen zijn zalm/crèmekleurig en worden wit als de bloem helemaal open is.
Mijn vooroordeel heb ik helemaal bijgesteld want de aantastingen vallen reuze mee. Er zit wel eens wat luis op of een kever maar die worden vervolgens door de koolmezen opgegeten en de rozen lijden er niet onder.

De roos op de foto is de Bouquet Parfait.

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.