LibelLibel

Toen ik op dinsdagmorgen bij de vijver kwam zag ik een libel op een waterplant zitten die net uit zijn (larve)jasje was gekropen. De vleugels waren nog niet doorzichtig en het onderlijf was nog dik en gekromd. Hij hield zich vast aan het restant waar hij uitgekomen was.
Als je dat omhulsel goed bekijkt zie je er alles in terug. Je ziet zelfs de facetten in het omhulsel waar de ogen hebben gezeten en zo ook de sprietjes die bovenop de kop zitten. Heel mooi om te zien.
Gedurende de ochtend heb ik foto's gemaakt tot hij na zo'n 3,5 uur wegvloog. De vleugels zijn dan helemaal doorzichtig en het achterlijf is smal en lang geworden. Dit is de 1e foto die ik gemaakt heb toen ik er bij kwam. In het fotoalbum zal ik meer foto's plaatsen waar je de veranderingen goed kan zien gedurende de ochtend.

Mooie beestjes zijn het. Ik

Mooie beestjes zijn het. Ik heb het fotoalbum ook nog even bekeken, heb je mooi vastgelegd zeg! Weet je toevallig ook welke soort libel het is?

Bedankt voor je berichtje

Bedankt voor je berichtje Sylvia.
Nee, helaas weet ik de naam niet van de libel. Ik zou het wel graag willen weten zodat ik het er alsnog bij kan vermelden.

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.