Opnieuw een uitsluiping van een libel in onze vijver!Opnieuw een uitsluiping van een libel in onze vijver!

Zaterdagmorgen kwam ik om half 10 bij de vijver en zag ik weer een larve van een libel in een waterplant hangen. Er zat een bultje op zijn rug en ben toen snel mijn fotocamera gaan halen. Inmiddels was de libel aan zijn uitsluiping begonnen en kon ik het dus van begin af aan volgen. Een bijzondere ervaring moet ik zeggen!
De vleugels zitten dan nog helemaal op een propje en ontvouwen zich na een tijdje doordat ze opgepompt worden. Het is belangrijk dat het dan droog weer is want als het regent kunnen de vleugels niet goed opgepompt worden en is het fataal voor de libel.
Ik ben er inmiddels achter dat dit een Rode Heidelibel is, waarvan het mannetje een rode kleur heeft.'s Middags heb ik die ook voor het eerst in de tuin gezien en zal ik morgen op het log plaatsen.
Om 2 uur 's middags is het vrouwtje weggevlogen, dus al met al duurt het een tijdje voor de libel helemaal klaar is om weg te vliegen.
In het fotoalbum zal ik van de uitdrijving nog wat foto's toevoegen en zo ook van het mannetje met zijn rode kleuren.

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.