Herfst is echt voorbij....Herfst is echt voorbij....

Deze foto van de hortensia's is iets meer dan een week geleden gemaakt. Je zou het niet zeggen als je nu naar buiten kijkt.
Alles heeft in de tuin een flinke laag sneeuw en de temperatuur komt de laatste dagen overdag niet boven de 0 graden.
De afgelopen week zijn er al heel wat zonnebloempitten doorheen gegaan. Het is een komen en gaan van mussen, vinken, koolmezen en pimpelmezen en een enkele roodborst. Ook hangen er vetbollen die gek genoeg niet zo in trek zijn.

Hallo Teuni, Ik heb wat

Hallo Teuni,

Ik heb wat kalebassen en kastanjes verzameld en in de tuin heb ik nog een hortensia staan met mooie uitgebloeide bloemen.

Eigenlijk ben ik op zoek naar wat ideeen om mijn tuin wat de decoreren met deze siervruchten. Heb jij misschien een idee voor mij?

Als ik wat van de hortensia bloemen wil afknippen voor binnen hoe kan ik dat het beste doen?

Met vriendelijke groet,

Mieke

Hallo Mieke, Misschien kan je

Hallo Mieke,

Misschien kan je van de kastanjes een ketting rijgen en ergens ophangen?
De kalebassen rond een potchrysant schikken met eventueel de kastanjes erbij.

Als je hortensiabloemen af wilt knippen moeten deze leerachtig aanvoelen. Als ze nog zacht aanvoelen worden de bloemblaadjes snel slap en kan je ze niet goed houden.
Als ik hortensiabloemen koop om in de vaas te zetten, heb ik de ervaring dat ze niet lang mooi blijven.
Ik verwerk hortensiabloemen het liefst als krans. Ik knip de bloemen vlak onder de bloem af en maak toefjes waar ik dun ijzerdraad omheen wikkel Vervolgens leg ik de toefjes dakpansgewijs op een strokrans en omwikkel dit ook weer met dun ijzerdraad.
Zo de krans helemaal opvullen zodat de bloemen dicht op elkaar zitten. Als ze dan indrogen komen er geen gaten tussen zodat de krans te zien is. Je hebt best veel bloemen nodig om een stevige krans te maken.
Als je een klassieke bloempot hebt kan je daar ook een bloemstuk van hortensia's voor maken.

Oude stevige bloemen vlak onder de bloem afknippen en direkt verwerken zoals ik hierboven heb beschreven. Zo houd ik een paar jaar een krans goed in de woonkamer. Als hij stoffig en weinig kleur meer heeft vervang ik de krans weer voor een 'verse'.
Succes ermee.

gr. Teuni

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.