De tuinDe tuin

De tuin is aangelegd in de zomer van 2000. We konden helemaal blanco beginnen, want het was nieuwbouw. De tuin is 10 bij 10 meter waar een hoek uitvalt voor de keuken. Ik had lang voordat we gingen verhuizen een plan gemaakt hoe het worden moest.

achtertuin1.jpg

De grond was niet optimaal en we hebben op plaatsen waar beplanting moest komen een stuk afgegraven en nieuwe zwarte grond aangebracht.

We hebben veel geploeterd en afgezien want het regende die periode ontzettend veel. De afwatering in de grond was nog niet goed en er bleef in het begin nogal wat water staan. Ik heb dan ook heel wat buxusplanten moeten vervangen en verschillende vaste planten konden niet tegen zoveel vocht en lieten het afweten.

Door grof zand door de bovenlaag te mengen en compost toe te voegen werd de structuur steeds beter. Het middelste gedeelte waar veel buxus staat is nog eens +/- 10 centimeter verhoogd zodat het water weg kan naar de lager gelegen bestrating.

achtertuin2.jpg

Nu na vier jaar hebben we geen wateroverlast meer en alles doet het prima. Over de grote lijnen ben ik tevreden maar met de vaste planten ben ik nog aan het schuiven voor een beter resultaat.

In de achterste border staan hoofdzakelijk hortensia's omdat daar nauwelijks zon komt. Samen met hosta's en klimhortensia's is dit de ideale plaats. Verder vakken met vaste planten omzoomt met buxus. 2 Bolacacia's en een prunus. En verder een aantal klimplanten tegen muren en schutting.

Geniet maar van de foto's en ik sta altijd open voor tips of vragen.

Teuni, juli 2004

Mijn mond valt open als ik

Mijn mond valt open als ik deze plaatjes zie.

Ben ik wel jaloers op, helaas heb ik alleen een balkon.

Hopelijk op korte termijn ook een (grote) tuin!

Je fotos zijn prachtig

Je fotos zijn prachtig .....had ik al in Groei en Bloei opgemerkt .....

U heeft een prachtige tuin en

U heeft een prachtige tuin en heb genoten van de mooie foto's! heerlijk dit door te kijken. groetjes diny

Beste, amai echt een leuk

Beste,

amai echt een leuk concept in je tuin, dikke proficiat!

mvg

Ik wierp even een blik op de

Ik wierp even een blik op de tuin, persoonlijk vind ik er teveel buxus in staan, het wordt er zo hokkerig van ik houd meer van een iets losser geheel, als je een schaduwtuin hebt vind ik het mooier wat lichte kleuren en warme kleuren te gebruiken, wit, geel, roze en geen blauw, het versterkt nu het donkere (kille) geheel. Ook zou ik het stukje pad links naar het terrasje vervangen door een schelpenpaadje, om het beeld wederom wat losser te maken maar ook om het zintuig oren, bij de tuin te betrekken. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening.Veel plezier met je tuin! Vriendelijke groeten, Rudolph

Hoi ben via Zoomer Andrea en

Hoi ben via Zoomer Andrea en via jou zoompagina hier terecht gekomen. Mooie tuin hoor.Lijkt mij redelijk veel onderhoud aan zitten. Of valt dat mee? Lijkt mij ook dat er best veel dieren naar toe komen. Klopt dat?

Gr en s6 deze zomer

Raymond

Goeie tip van Andrea Het

Goeie tip van Andrea Smile
Het onderhoud valt wel mee. De grootste klus is de eerste knipbeurt van de buxus in mei. Als het weer meewerkt heb ik dat in een paar dagen afgewerkt. Er komen best wel veel vogels, ook omdat ik regelmatig vogelvoer neerzet. Omdat er ook een vijver is komen daar weer juffers en libellen op af. Prachtig om te zien wanneer deze uitsluipen.
Bedankt voor je bezoekje!
gr. Teuni

Strakke compositie - mooi

Strakke compositie - mooi gevulde vakken.
Toch mooi dat je ook een (mini) boompje geplant hebt.
En die klimplanten zijn leuk!
Nice!

Hoi, Ziet er erg strak en

Hoi,

Ziet er erg strak en netjes uit! Ik gebruik het Moleskine Garden boekje maar een site er over maken is natuurlijk ook super leuk!

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.