3. Beschermvlies en rubberfolie aanbrengen3. Beschermvlies en rubberfolie aanbrengen

Als alle niveaus aangebracht zijn kan het beschermvlies er in. We hebben ondervonden dat, omdat de vijver niet zo groot is, we eigenlijk slechts iets meer dan de helft in afmeting nodig hadden aan beschermvlies, ten opzichte van de rubberfolie. Je kan dit vlies in stukken knippen om het in te passen zodat je geen dubbele plooien krijgt, want dat blijf je straks zien onder de rubberfolie. Als je een hele dunne kwaliteit hebt kan dat misschien wel en heb je dus meer nodig.

foto4.JPG

Dan gaat de rubberfolie er in. We hebben gekozen voor de beste rubberfolie van Ecolan. Het valt niet mee om zo'n grote lap in zo'n kleine ruimte te krijgen. We hebben de hoeken opgepakt en het midden bepaald en dit in het laagste deel van de vijver laten zakken. Vervolgens ben ik op sokken in het diepste gedeelte gaan staan om de folie zo goed mogelijk over de wanden te verdelen. Dan de vijver gevuld met water en tijdens het vullen is het belangrijk dat je de folie zo glad mogelijk trekt want als het water er eenmaal in zit kan je niets meer corrigeren.

foto5.JPG

Binnen 24 uur zijn de zuurstofplanten in de vijver gezet. Voor het gemak de folie alvast ruim afgeknipt, maar zodanig dat de regen niet tussen het hout en de betonnen rand kan komen. De folierand wordt een week later afgewerkt om te voorkomen dat de folie te kort afgeknipt blijkt te zijn nadat de folie zich gezet heeft.

foto7.JPG

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.