4. Folie en rand afwerken4. Folie en rand afwerken

De plooien van de rubberfolie hebben we dichtgemaakt met zwarte watervaste kit zodat het water vanuit de vijver niet tussen de plooien naar boven kan trekken (capillaire werking). Vervolgens zijn de plooien vastgeniet op het onderliggende hout. Trek hierbij de rubberfolie niet te strak.

foto8.JPG

Hier is te zien dat de rubberfolie afgeknipt is tot net voor de betonnen wand. Als afwerkrand hebben we gekozen voor Chinees hardsteen. Deze soort is goedkoper dan de meeste andere hardsteensoorten. De afmeting van de tegels is 20 x 40 x 3 cm. De breedte van 20 cm kwam bij ons goed uit. Aan de buitenkant is er een kleine overstek en aan de binnenkant een iets grotere overstek. Zo zie je de rubberfolie niet boven het water uitsteken. Sommige tegels hebben we op maat laten zagen om het passend en gelijk te krijgen qua afmeting op tegenover liggende zijden van de vijver.

foto9.JPG

De tegels zijn gelijmd op de rubberfolie/betonnen rand met lijm die vorstbestendig is en geschikt voor hardsteen. De lijm is royaal aangebracht zodat de tegels er voorzichtig ingedrukt kunnen worden en de lijm goed verdeeld wordt. Om kleine hoogteverschillen op te vangen zijn er op verschillende plaatsen wigjes van plastic in de lijm gedrukt waar de tegels op rusten zodat ze mooi horizontaal komen te liggen.

Omdat de tegels nauwelijks vocht opnemen kunnen ze bijna niet uitzetten of krimpen. De voeg tussen de tegels hoeft dan ook slechts de dikte van een vel papier te hebben. Als je bovenop kijkt lijkt er meer tussenruimte te zijn maar dat komt door de facetrand die aan de tegels is geslepen. Omdat ze nauwelijks vocht opnemen zijn ze onderhoudsvrij en zal er geen groenaanslag op komen.

Geslaagd, maar ik hoop dat je

Geslaagd, maar ik hoop dat je er geen vis in zette - Waterjuffer zijn zo mooi! En die krijg je niet met vis.

Nieuwe reactie inzendenNieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <h3> <h4> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • You may use [inline:xx] tags to display uploaded files or images inline.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om spam te vermijden.